Annonse


Mobilrekord på torsdag

Samtidig som Telenor denne uken åpner sitt GSM-nett i Irland, kan selskapet ta imot sin mobilkunde nummer en million. Torsdag vil den heldige nyabonnent kunne regne med en solid overraskelse fra selskapet.

– For oss er kunde nummer en million et håndfast bevis på at vi har lykkes i å nå vårt mål om å bli en ledende leverandør av mobile teletjenester i Norge. Samtidig er det en stadfesting av at mobiltelefonen langt på vei er bitt allemannseie, sier adm. direktør, Stig M. Herbern i Telenor Mobil.

Først
Det er bare 15 år siden Telenor Mobil etablerte sitt første nett, NMT-450-nettet, som var det første helautomatiske mobilnettet i Europa. En sterk abonnementsutvikling førte til at selskapet etablerte NMT-900 nettet fem år senere. Det var imidlertid først fra 1993, da GSM-nettet ble etablert, at mobiltelefonbruken tok virkelig av – også blant privatpersoner.

GSM størst
I løpet av tre år har det nye nettet fått mer enn 500 000 abonnenter og blitt større enn de to NMT-nettene til sammen.

– Abonnementsutviklingen har vært enorm og er langt større enn forventet. I dag har bortimot 30 prosent av Norges befolkning mobiltelefon. Det gjør oss til et av de mest mobile land i verden, sier Herbern.

Lavere priser
For 15 år siden veide mobiltelefonen 20 kilo, kostet 30 000 kroner og kunne stort sett brukes i bil. I dag er mobiltelefonen tilgjengelig for alle, og de minste telefonene veier under 100 gram. Samtidig fortsetter samtaleprisene å gå ned:

– I løpet av få år vil prisene bli halvert og komme ned mot samtaleprisen på fastnettet, sier Herbern, som gleder seg til å overraske kunde nummer en million med en spesiell oppmerksomhet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse