Deskill

Annonse


Medisin mot Datotrøbbel

DeskillBedrifter som ennå ikke har avklart hvordan deres datasystemer takler årstall som begynner på 2000, kan få en kostbar overraskelse når årtusenet setter inn.

– De har heller ingen garanti for at nye systemer fikser «the millenium bug», sier År 2000-sjef Bjørn Svendsen Fromreide hos Bull i Oslo.

Bommet med 1000 år
– Hos Bull testet vi en betaversjon av Windows NT 4.0, og satte datoen til 31.12.1999. Dagen etter viste serveren 01.01.1900. Det var rene tidsmaskinen, sier Fromreide.

Bull har nå valgt verktøy fra Wincap og Peritus til å løse problemer kundene har med sine applikasjoner. De to teknologiene er de mest anvendte År 2000-verktøyene i verden. Bull er alene om å å tilby dem i Norge.

Wincap og Peritus
Wincap-teknologien brukes til diagnose og analyse, mens Peritus automatiserer renoveringen. Bull, Wincap og Peritus har samarbeidet tett for å tilpasse verktøyene til Bulls plattform-miljøer (GCOS 7 og GCOS 8). Verktøyene håndterer også IBM- og DEC-plattformer.

Arbeidsdirektoratet først
Blant Bulls norske kunder vil Arbeidsdirektoratet nå benytte Wincap i en analysefase. Statens Datasentral er i ferd med å vurdere verktøyene.

– Årtusenskiftet er her snart, og alt for mange sitter foreløpig på gjerdet, sier Bjørn Svendsen Fromreide.

Bekymret for nettverket
– En av Bulls store kunder sa at de ikke var så redd for stormaskinen. De var mer bekymret for at servere, rutere og hubber ville bryte sammen, forteller Fromreide som med Bulls «Jump 2000»-program nå tilbyr en komplett løsning på «The millenium bug».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse