Annonse


Tele Danmark med Tetra

– Dette er en seier for Tetra som det digitale radiosystemet for offentlig sikkerhet og for nødtjenesten, sier utviklingsdirektør i Tele Danmark Ole Mørk Lauridsen, etter at det nederlandske rikspolitiet har valgt Tele Danmarks anbud om å bygge opp et Tetra testsystem for programvaresimulering.

Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med Tele Danmark Udvikling og det nederlandske politiet, med assistanse fra universitetet i Twente. Universitetet vil samarbeide med Tele Danmark om datasimuleringer. Samarbeidet vil fokusere på analyser av TETRA standarden for både tale og dataoverføring.

– Vi kan nå teste TETRA i et virkelig miljø og sammenligne datasimuleringer med praktisk bruk. Vi vil få en mengde med praktisk informasjon som vil få nytte for offentlige sikkerhetsorganisasjoner og for pilotforsøket med Tetra som gjennomføres i områdene Aachen, Liege og Maastricht som et ledd i Schengen-samarbeidet, sier leder av Tele Danmarks avdeling for telekommunikasjon, Hans Borgonjen.

Annonse


Annonse