Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Minibanker går på nett

Minibanken skal få en rekke nye tjenester. NCR og CIBC skal nå teste ut de første automatene som er tilknyttet Internett.

Arkiv
De nye maskinene vil gjøre bruk av det samme, velkjente brukergrensesnittet som de tradisjonelle terminalene, men bruksområdet vil bli vesentlig større.

Kundeprofil
Ved hjelp av kundeprofilen som ligger i minibankkortet, kan kunden få tilgang til informasjoner som ligger på Internett. Dermed vil det for eksempel bli mulig å få oversikt over kveldens teaterforestillinger og få skrevet ut billetter samtidig som kontoen belastes.

– Web-minibanker kombinerer minibankens sikkerhet og Internetts mangfoldige tilbud, sier Steinar Høistad, adm. direktør i NCR Norge AS.

Sikkert system
Sikkerheten er ivaretatt ved at personkode og pengetransaksjoner i det eksisterende minibanknettet er helt atskilt fra all annen informasjon på Internett. Det skal heller ikke være mulig å koble seg opp mot minibanknettet fra en annen datamaskin, melder NCR.

Ny teknologi– Norske bedrifter er flinke til å vurdere mulighetene i ny teknologi, og det er stor interesse for web-minibanken, sier Høistad

CIBC er Canadas nest største finans institusjon. De skal bidra til å teste NCRs minibanker med Internett-tilgang i løpet av sommeren.