Arkiv

Annonse


Vakkert Apple

ArkivApple markererer sitt 21 års jubileum med en spesiell maskin, som kun skal lages i 10.000 eksemplarer. Maskinen blir håndlaget, og levert personlig til kjøperne.

Turbulensen er stor i eplehagen. Men spennende maskiner kan de lage.

Apple fyller 21 år i år. For å feire seg selv har man laget en maskin som skal vekke oppsikt. http://www.twentiethanniversary.apple.com/welcome.html

Kort sagt er maskinen rask, utradisjonell og dyr. Den har en flat skjerm, med teknologi lånt fra Apples bærbare Powerbooks. Men den skal være mer lyssterk og klarere, siden det er en stasjonær maskin, og en ikke har hatt behov for å ta hensyn til strømforbruket.

Annonse


Bånndrag
Lydmessig er maskinen noe av det mest avanserte som er laget av «vanlige» maskiner. Den amerikanske høytalerfabrikanten Bose står for lyden. To små høyttalere, og en basskasse som er stor som en liten hund.

Raske maskiner
Prislapp? Fra omlag 60.000 og oppover. Testmaskiner er ute hos den amerikanske datapressen for tiden, og modellene som prøves har en 200-MHz 603e prosessor med 256K Level 2 cache. Men vent at modellene som slippes i sommer er raskere.

10.000 maskiner er det meningen å lage. Og hvis du hadde tenkt å kjøpe en, så sier ryktene at de bare skal selges av spesielt utvalgte forhandlere i følgende land: USA, Strobrittania, Japan, Frankrike og Tyskland.

Annonse