Annonse


Virus spres via MS Mail

Viruset som heter ShareFun.A er et såkalt makrovirus som infiserer dokumenter i Microsoft Word 6 og 7. Versjon 8, som inngår i Office 97, blokkerer automatisk for viruset. Viruset spres ikke via Internett, og er et såkalt ikke-destruktivt virus, men spres i dokumenter i lokale nettverk.

Stoppe infisering
– Vi registrerer ikke virus, men anbefaler brukere ikke å åpne dokumenter de ikke vet hva inneholder eller hvor kommer fra, uten at de har verktøy for å stoppe en eventuell infisering av programmer, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge til Dagens Telecom.

– Verktøy som vil stoppe dette viruset kan lastes ned fra Microsofts web, sier han.

Sender kopi av seg selv
Viruset starter MS Mail og sender e-post med en kopi av seg selv som en vedlagt fil til tre tilfeldig valgte personer i brukerens adressebok. Tittelen på meldingen er ‘You have GOT to read this’. Hvis mottakeren åpner den vedlagte filen, blir programmet infisert av viruset og prosessen fortsetter.

Annonse


Oppmerksom på faren
ShareFun.A sper seg ikke før mottakeren av e-posten åpner denvedlagte filen. Viruset kan derfor lett unngås om man er oppmerskom på faren.

McAfee tilbyr også en gratis betaversjon av VirusScan som kan oppdage ShareFun.A. Programmet finnes på http://www.mcafee.com

Annonse


Annonse


Annonse