Annonse


Vil ha bedriftsreisene

Samarbeidet vil trolig føre til at selskapet vil være verdens ledende på “online”-reisemarkedet når de starter opp sommeren 1997. Prosjektet har kodenavnet “Roma”.

Reisepenger
Utgifter til reiser er en stor utgift for mange bedrifter. En mer effektiv måte å bruke reisepengene på vil være et prioritert mål for mange bedrifter. Det er grunnen til at de to konsernene slår seg sammen om å lage en intranett/ Internett-løsning for billettbestilling.

Multi-milliard-industri
Analytikerne i selskapet Jupiter Communications hevder atbilettbestillinger over nett vil være en industyri som omsetter for 20 milliarder kroner i år 2000.

American Express melder at over 100 store selskap har vært interessert i å se nærmere på systemet, og har fått kontrakter på i underkant av en milliard kroner de siste seks månedene i forbindelse med prosjektet.

Annonse


Styring
I følge en fersk undersøkelse skal reiseutgifter være den tredje største av de ikke faste utgiftene for amerikanske bedrifter.

Totalt skal det amerikanske næringslivet ha brukt utrolige 156 milliarder amerikanske dollar i reiser i fjor. Ved å koble sammen Roma og American Express for økonomistyring kan selskapene få bedre kontroll over reiseutgiftene.

Også intranett
Roma er bygget opp rundt Microsofts Back Office, med NT server,Internett-server og SQL-server. Programmet kan kjøre over Internett eller intranett, og er kompatiblet med flere system for bilettreservering.

Støtte fra næringslivet
Og det ser ut som om alliansen får støtte fra næringslivet. 125 av de største bedriftene i USA fikk en presentasjon av Roma. En uformell meningsmåling skal ha vist at to tredjedeler av de innbudte regnet med at bilettbestillinger ville gå med.

Annonse


Annonse


Annonse