Annonse


Telstra inn i Concert?

Telenor er kun en partner i Concert-samarbeiodet, som domineres av BT og amerikanske MCI. Telstra vil derimot bli med som medeier, antakelig med 10 prosent av konsortiet.

Nyhetsbyrået Reuters siterer kilder i Australia som sier at det er en 60-40 prosent sjanse for at Telstra går med på å kjøpe seg inn.

Stillehavsregionen
Dermed vil Concert bli den første, store telekom-alliansen med tyngde i Stillehavsregionen. BT har tidligere vært i forhandlinger med japanske NTT, men det er tvilsomt om det vil være mulig for den dominerende, japanske operatøren å inngå eksklusive avtaler med oversjøiske operatører.

Tveegget sverd
I miljøene rundt børsen i London blir en mulig Telstra-avtale sett på som et tveegget sverd, siden et av resultatene vil være at BT mister muligheten til selv å gå inn i det aktive, australske telemarkedet.

Annonse


Positiv for BT
Men også i City mener man at alliansen i hovedsak vil være positiv for BT. For Telenor vil en avtale bety at selskapets samarbeid med Singapore Telecom blir mindre viktig.

Også BT er med i samarbeidet med Singtel og Telenor om satellittkommunikasjon.

«Ingen kommentar»
Forvørig vil ingen offisielle representanter for BT uttale seg om saken, mens Telstra sier at selskapet stadig diskuterer med en lang rekke internasjonale aktører – inkludet IBM.

Annonse


Annonse


Annonse