Annonse


Dect fra Bosch

Vel, egentlig er vel ikke telefonene skikkelig lansert ennå, det blir de først med priser og det hele på CeBit-messa i mars. På en av de for tiden utallige “CeBit forhåndsvisninger”, fikk vi likevel presentert de tre nye modellene, dog uten priser – litt skal spares til gigantmessa.

– Dect-telefonene fra Bosch vil først bli solgt i Tyskland. Der vil de være tilgjengelige fra lanseringen på CeBit-messa. I Skandinavia vil svenskene først få tilbud om telefonene, før de kommer til Norge en gang utpå høsten, i følge adm. direktør i Bosch Norge, Eigil Thorberg.

Enorm batterilevetid
Dect-Com 757, Dect-Tam 657 og Dect-Tam 857 er de tre telefonenes navn. Den første er en ren trådløs telefon med mange av de funksjoner vi finner i ISDN eller avanserte telefonsentraler: LCD-panel som viser hvem som har ringt og hvem som har ringt uten å få svar, etc. De to andre har digital telefonsvarer med plass til 30 minutters lagring i tillegg og er myntet på den lavere og høyere del av markedet.

Likevel er det taletiden som imponerer mest. På ett oppladet batterisett, som består av to AA-type oppladbare batterier, kan man snakke i telefonene i henholdsvis ti timer med 757 og tolv timer med 657. Standbye-tiden er på 100 timer og i sovestilling holder batteriene i to måneder. Alt sammen i følge tall fra Bosch.

Annonse


Dect øker
I Vesteuropa regner Bosch med at det vil bli solgt åtte millioner telefonapparater i 1997. To millioner av disse regner de med vil være Dect og tre millioner analoge apparater. Henimot år 2000 vil dette forskyve seg, slik at det da vil bli solgt flere Dect-apparater enn analoge.

Dieter Mosimann, som jobber med Dect i Bosch i Tyskland sa i Frankfurt nylig at han regnet med at priserosjonen vil gi dect-telefoner rundt 1000 kroner i løpet av 1997. – Da vil det ikke lengre være prisene som avgjør valget av dect eller vanlige analoge telefoner, mente han.

Det blir nok høst før norske brukere kan kjøpe dect-telefoner fra Bosch, sier adm. dir. Eigil Thorberg.

Annonse


Annonse


Annonse