Annonse


Telegigant til Oslo

MFS satser på å dekke verdens viktigste handelsmetropoler og sikter mot et kundegrunnlag fra bank og finansverdenen, samt Internett.

Selskapet har nylig bygget et åtte kilometer langt fibernett i Stockholm for 140 millioner norske kroner. MSF Communications hadde en omsetning på 3,5 milliarder i 1995, men fusjonerte i fjor og har stor økonomisk styrke.

Næringslivet

– Vår forretningside innebærer at vi skal tilby høy kapasitet og stor sikkerhet, sier adm. direktør Jonas Risberg i MFS Communications i Sverige.

Annonse


– Infrastrukturen er viktig. Oslo Energi Tele dekker veldig mye i det sentrale Oslo og har en teknologi som ligner vår. Et samarbeide gjør at vi kan tilby en kvalitet og sikkerhet som vi etterstreber, sier Risberg til Dagens Telecom.

Markedet avgjør

Administrerende direktør hevder at selskapet ikke har noen klar strategi mot det norske marked, men sier at i den første fasen vil MSF henvende seg til svenske bedrifter som allerede er kunder i hjemlandet.

Nye kundegrupper

– Når tjenesten kommer opp vil vi ta en diskusjon om det er nye kundegrupper som er interessante. Siden skal vi se hva vi kan gjøre på det norske markedet. Vi investerer ikke først og så begynner å selge. Vi skal se hvilke retning markedet tar.

MFS satser hardt også i Internettbransjen. I Sverige bruker blant annet CompuServe deres nett.

Ingen konkurrent

Oslo Energi Tele benekter at avtalen betyr at de blir direkte konkurrenter til Telenor.

– Vi har ambisjoner om å konkurrere på noen nisjer og markeder med Telenor. Men vi skal ikke bli alt for alle på telemarkedet, sier adm. direktør Per Morten Torvildsen i Oslo Energi Tele til Dagens Telecom.

I posisjon

– Vi alene vil ikke ha et fullverdig tilbud til hele markedet. Men vi jobber for å komme i posisjon sammen med andre selskap.
På sikt ser han ikke bort fra å få samarbeidspartnere som Telia, Global One eller andre teleoperatører.

Overskudd

Kontrakten med MFS betegnes som en ordinær kundekontrakt, og som dreier som om overskuddskapasitet og leie av lokaliteter. Oslo Energi Tele har lignende avtaler med flere selskap, uten at Oslo Energi ønsker å opplyse hvilke selskap det dreier seg om.

– Det vi selger nå er overskuddskapasitet på nettet vårt. Forløpig er avtalen med MSF en ren kundekontrakt, og har heller ingen forventninger ut over at vi skal klare å drifte kontrakten, sier Torvildsen til Dagens Telecom.

Egne fiberoptiske nett

Det amerikanske selskapet MFS Communications hadde over 3,5 milliarder i omsetning i 1995 og er i dag representert i Sverige. Men tallene gir ikke et riktig inntrykk av styrken til selskapet.

I desember fusjonerte MFS (Bokstavene MFS står for Metropolitan Fibre Systems Communications Company) med teleoperatøren WorldCom. Selskapet skal etterhvert hete MFS WorldCom.

MFS satser oftest på å bygge ut egne fiberoptiske nett og har erklært som et mål å etablere seg i 25 byer utenfor USA.

Annonse


Annonse


Annonse