Annonse


Forsker på trådløs ATM

De to forskningssentrene Ericsson skal samarbeide med er Institute of Systems Science og Centre for Wireless Communications – begge lokalisert ved det nasjonale universitetet i Singapore.

ATM uten kabel
Gjennom det trådløse ATM-prosjektet skal partene i første omgang drive forskning og utvikling av systemer som opererer i fem gigahertz frekvensbåndet med 25 megahertz dataoverføringer.

Gi en rekke nye produkter
– Resultatet av samarbeidsprosjektet vil kunne bli en rekke nye produkter, så som bærbare multimedia-terminaler som kan gi stedsavhengig informasjoner til turister på rundreise gjennom byen, sier forskningsdirektør Rolf Leidhammar ved Ericsson Telecommunications.

Bra for kortormiljøer
– Mange kontormiljøer vil også kunne dra stor nytte av slike terminaler etter som de kan reorganiseres uten at det samtidig medfører kostbar ny datakabling. Travle områder, så om flyplasser og sykehus, vil uproblematisk kunne overføre data til og fra sine ansatte mens de er på farten, sier Leidhammar.

Annonse


27 forskere
Sammen med seg på prosjektet vil han få to andre forskere fra Ericsson i Sverige, mens de øvrige 25 forskerne er ansatte ved universitetsinstituttene Centre for Wireless Communications og Institute of Systems Science.

Andre joint venture-kontrakt
Det trådløse ATM-prosjektet er den andre joint venture-kontrakten Ericsson inngår på forskningssiden med de to Singapore-instituttene.

Høy forskerkompetanse
Singapore er kjent for sin glimrende infrastruktur på telekomsiden, de mange avanserte brukermiljøene, den generelt høye forskerkompetansen og sine jevnt over svært gode forskningsfasiliteter.

Annonse


Annonse


Annonse