Gates, Bill NY2

Annonse


Apple med NT?

Gates, Bill NY2Amelio møtte en kritisk forsamling, som ikke var blide over den siste utviklingen i kursen på aksjene. Apple tapte 5,2 millarder norske kroner i skatteåret 1996. Amelios opptreden ble stort sett godt vurdert.

Prioritering
Newton – Apples håndholdte maskin – vil ikke vil bli droppet i denne omgang. Men Amelio gjorde det klart at Apple vil lage det som ble kalt: «A hit list and hot list» – en liste for det som skal drepes og for det som er populært. Arbeidet med denne lista starter fredag.

Møte med Bill Gates
Selskapet har store utfordringer foran seg. Spørsmålet om operativsystem er ett. Amelio sa at Apple vurderer å ta lisene på operativsystemet Windows NT. Apple har ikke bestemt seg på dette punktet.
Amelio bekreftet at Microsofts leder Bill Gates nylig bragte muligheten på banen under et møte i Apples hovedkvarter i San Cupertino.

«What’s Next?»
Amelio gjorde ikke noe forsøk på å sette disse vurderingene i sammenheng med at Apple i desember brukte omlag to milliarder på å kjøpte Next Software og ansatte Steve Jobs som konsulent.

Blir mer agrresiv
Planene framover er aggresiv markedsføring av Mac som en maskin for multimedia. Samtidig skal selskapet satse mer på standardkomponenter.

Annonse


Annonse


Annonse