Annonse


Apple kutter prisen

Den siste prisnedsettelsen kom uventet nær den forrige, som var sent i fjor høst. Priskuttet vil neppe føre til at Apple får bedre fortjeneste, men selskapet har varslet at de uansett ikke regner med et overskudd før tidligst i annen halvdel av 1997.

Mister jobben
Analytikere regner med at priskuttene kommer i forbindelse med omstrukturering av Apple. Toppsjefen Gilbert Amelio opplyser at et ukjent antall ansatte i selskapet må regne med å gå i prosessen. Selskapet har i dag 13.500 ansatte, og det spekuleres i at 2.500 av disse vil gå, opplyser USA Today.

Mister markedsandeler
Usikkerheten omkring Apples framtid fører trolig til at en del mulige kjøpere er avventende, og selskapet fortsetter å miste markedsandeler til PCer med Intel-prosessorer og Windows.

Stopper produkter
Det varsle nå også at Apple vil se nærmere på en del av produktene sine. Newton – en håndholdt datamaskin – vil være ett av de produktene som Apple vil vurdere om de skal fortsette produksjonen av.

Annonse


Et lite pipp
Det samme gjelder for Pippin – en krysning mellom TV – spillmaskin og Internettmaskin. Den var blant markedets første, men er senere overgått når det gjelder forholdet mellom pris og ytelse. Apple lover fortsatt støtte til brukere av Newton.

Markedsandelen synker
Apple tapte nær 800 millioner kroner i siste kvartal i fjor, etter et uventet overskudd kvartalet før. I følge analytikere i Dataquest sank Apples andel av verdensmarkedet for personlige datamaskiner fra 7.9 prosent til 5.2 prosent.

Nedgangen stopper?
Toppsjefen Gilbert Amelio regner med at nedgangen skal stoppe snart. Til våren vil selskapet presentere flere nye produkter. Blant annet verdens raskeste bærbare maskiner.

Annonse