Hopp til navigasjon Hopp til innhold

PC mot «Parkinson»

Svenske forskere har utviklet et datamaskin som vil kunne lette hverdagen for Parkinson-pasienter. Nova Cast, et selskap ved Soft Center i Ronneby, har fått patent på lomme-PCen.

Datamaskinen er testet og godkjent ved den nevrologiske klinikken i Lund, og Nova Cast håper at de om et års tid kan høste fruktene av mangemillioninvesteringen, melder den svenske ukeavisen Ny Teknik.

Døgnvakt
Maskinen, som ikke er større enn en lommebok, fungerer slik at pasienten selv kan taste inn informasjon om aktuelle medisiner, dosering, matvaner og fysiske aktiviteter. Når pasienten legger seg om kvelden begynner lomme-PCen å analysere dagens hendelser.

«Forstår» pasienten
Etter en tid begynner datamaskinen å “forstå” hvordan pasienten fungerer og kan gi bedre råd om medisineringen.- Det fungerer som om en lege fulgte pasienten dag og natt, sier Rudolf Sillén og Måns Tosteberg ved Nova Cast til Ny Teknik.