Annonse


Lotus lanserer cc.mail 8

Lotus benyttet, ikke overraskende, Lotussphere i Orlando, Florida, til den første presentasjon av cc:Mail Release 8. Med denne versjonen reposisjonerer Lotus e-post-pakken: Selskapet sier at den er tilpasset kravene til ”små og middelstore organisasjoner”.

Interessant for Norge
Lotus har altså delvis gitt opp kampen med Microsoft Exchange og Novells GroupWise om de virkelig store kundene. Det er Notes-Mail, ikke cc:Mail, som skal inn i de multinasjonale konsernene.
På den annen side vil cc:Mail fortsatt være et svært interessant produkt i Norge, hvor det som på amerikansk kalles middelstore bedrifter jo gjerne kalles konserner.
I følge Lotus har cc:Mail i dag mer enn 11 millioner brukere på verdensbasis.

Internett-tilpasning
Blant Internett-tilpasningene finner vi støtte for POP3 (Post Office Protocol 3). Man får en ny POP3 e-post-klient, kalt Lotus Mail, som i følge selskapet er en forbedret versjon av cc:Mail for World Wide Web. Det skal nå være mulig å sende cc:Mail-meldinger fra enhver Web-browser.

SMTP-støtte
Samtidig får brukerne støtte for SMTP og MIME, for enklere og bedre overføring av vedlegg. Programmet kommer med filter som gjør det mulig å vise vedlegg i 150 forskjellige typer filformater. Lotus har også lagt ved hjelpemidler for at brukere av e-post-systemene fra Eudora, Netscape og Microsoft Internet Explorer skal kunne gå over til Lotus Mail.
Klientprogramvare for Windows, Macintosh, OS/2 og DOs følger også med. Klientene får, så langt mulig, samme brukergrensesnitt basert på cc:Mail-klientene. Dete gjelder også Lotus Mail og Lotus Notes.

Annonse


10x raskere
I følge Lotus vil brukerne oppleve en betydelig forbedring av overføringskapasiteten: Selskapets interne tester viser at produktet nå kan overføre inntil 2700 meldinger (10K) i timen. Dette er anslagsvis en tidobling i forhold til den forrige versjonen.
Lotus regner med at cc:Mail Release 8 vil være tilgjengelig innen 90 dager. Prisene er ikke offentliggjort.


Annonse


Annonse


Annonse