Annonse


Liten og lett Simonsen

– Det første man legger merke til ved telefonen er at den er liten og at den har innebygd antenne. Dette er en fordel for brukerne fordi en stor andel av feilene som repareres på mobiltelefoner er brukket antenne, sier produktsjef Anders Øvreås i Simonsen Digicom til Dagens Telecom.

Lite SIM-kort
– For å lage telefonen så liten som mulig er SIM-kortet mindre enn vanlig. Det har ingen hensikt å lage mindre telefoner enn denne hvis de skal fungere i praktisk bruk, mener Øvreås.

S for Simonsen?
Den nye Simonsen-telefonen er formet som en svakt buet S for bedre håndgrep når du bruker den.
Batterikapasiteten skal være på opp til 90 timer med en taletid på to og en halv time med utvidet batteri. Med det minste batteriet veier telefonen 135 gram og har en tykkelse på 17 millimeter.

Personlig meny
– Brukerne kan selv tilpasse menystrukturen til sine behov, de mest brukte tjenestene kan plasseres først i menyen. Telefonen har også en programmerbar «hotkey» hvor alle tastetrykk til den mest brukte funksjonen kan lagres på en knapp, sier Øvreås.

Annonse


Framtidsrettet
– Telefonen er klargjort for neste fase av tjenester som leveres over GSM-nettet. Dette er tjenester som gruppeanrop og muligheter til å motta tekstmeldinger for geografisk avgrensede områder, som for eksempel informasjon om køer i trafikken, sier Øvreås.
Disse tjenestene er enda ikke tilgjengelig i GSM-nettet, og Øvreås opplyser at det er mobiloperatørene Telenor og NetCom som avgjør når de vil tilby slike tjenester til kundene.

Hagenuk
Det er tyske Hagenuk som produserer GSM-telefonen som vil bli solgt under Simonsen-merket. Tidligere har Simonsen solgt GSM-telefoner som ble produsert av engelske Orbitel, men denne kontrakten ble kansellert da Orbitel ble kjøpt opp av Ericsson.

Se også: Simonsen snudd til pluss

Annonse


Annonse


Annonse