Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bærbar MMX-maskin

Toshiba har utviklet to nye bærbare datamaskiner basert på Intels nye MMX-teknologi. De nye modellene vil gi en raskere bilde- og lydhåndtering.

Arkivfoto
– De nye maskinene kan måle seg med stasjonære datamaskiner sammenlignet utifra kraft, raskhet og utrustning, sier nordisk produkt- og markedssjef Christer Lindström i Toshiba PC./ins.
Behovet for avanserte multimedia-presentasjoner øker stadig, og for å imøtekomme brukernes krav har Toshiba utviklet en serie bærbare datamaskiner utstyrt med MMX Pentium grafikkprosessor på opptil 166Mhz, spesielt egnet for multimedia applikasjoner.

Tekniske spesifikasjoner
De nye modellene kalles Tecra 730XCDT og 740CDT og de håndterer bilde og lyd langt raskere enn datamaskiner med vanlig Pentium prosessor.
740CDT er utstyrt med markedets hittil største aktiv matrise fargeskjerm på 13,3 tommer, mens 730XCDT har en skjerm på 12,1 tommer.
De nye modellene har 16MB standard minne, utvidbart til 144MB og harddisk på 2 Gb. Maskinene er utstyrt med 10-speeds CD-ROM spiller, stereohøyttalere og mikrofon.