Annonse


Kutter PC-virksomheten

Det var i forrige måned Apple annonserte at selskapet, i et forsøk på å styrke Apples merkenavn og vinne tilbake markedsandeler fra Microsoft, ville reengasjere Apple-gründer Steve Jobs som teknologisk rådgiver og samtidig overta NeXT Software for 400 millioner dollar.

Exit PC
Nå sier altså japanske Canon, som er en stor produsent av kopimaskiner og skrivere, at de vil selge sin eierandel i NeXT til Apple. Handelen gjøres opp cash, ikke gjennom bytting av aksjer.

Velger Taiwan
Salget av NeXT-aksjene markerer samtidig slutten for Canons 27-årige engasjement i databransjen som PC-produsent. Selskapet sier det ikke lenger vil produsere PCer selv. Canon-merket forsvinner imidlertid ikke helt fra PC-markedet. Fra nå av vil taiwanesiske tilvirkere lage billige PCer under Canons merkenavn.