Annonse


Enorm Nokia-kontrakt

Nokia skal via sitt datterselskap Beijing Nokia Mobile Telecommunications, levere utstyr til YunnanFujian PTA slik at den kinesiske operatøren kan utvide kapasiteten i sitt GSM-nett til over 2,6 millioner brukere. I dag tilbyr Fujian PTA alene mobiltelefoni til én million abonnenter.

Installerer SMS
Foruten å øke kapasiteten på vanlig taletelefoni, skal Nokia også hjelpe kineserne med å etablere en SMS-tjeneste (Short Message Service, tekstmeldinger) i det digitale mobilnettet. Leveransen, for øvrig den tredje Nokia er tildelt av Fujian PTA i løpet av et par år, vil begynne i februar i år og hele utvidelsen avsluttes en gang i høst.

Utvider samarbeidet
Nokia og Fujian PTA er også blitt enig om å utvide samarbeidet på dual mode-systemer basert på GSM (900 MHz frekvensbåndet) og DCS1800 (1800 MHz). Dette betyr blant annet at det blir etablert et såkalt Cellular Technical Support Center i Fujian.

Beijing Nokia Mobile Telecommunications er et joint-venture som ble inngått i april 1995 mellom Beijing Telecommunications Equipment Factory og Nokia. Beijing Nokia Mobile Telecommunications produserer både digitale radiobasestasjoner og mobiltelefoner.

Annonse


Annonse


Annonse