Annonse


Bay-kjøp gir prisfall

Inntil nå har prisen pr. port for Fast Ethernet-svitsjer gjerne lagt på 500 til 700 dollar (3.500 – 5.000 kroner) pr. port. Derfor var det nok mange i nettverksbransjen som rystet på hodet da Bay like før jul annonserte at selskapet vil kunne levere en svitsj beregnet på arbeidsgrupper med en pris på omlag 1.700 kroner pr. port.
Dette kan selskapet gjøre ved å utnytte Netics teknologi for spesialtilpassede brikker (ASICS) som blant annet skal brukes i den nye svitsjen

Andre følger etter
Nå kan InfoWorld fortelle at blant andre Hewlett-Packard har til hensikt å gå ut med like lave priser innen Bay kan levere sin nye svitsj. Og industrianalytikere regner med at såvel 3Com som Cisco vil tilby tilsvarende produkter i samme prisleie innen Networld+Interop arrangeres i Las Vegas i mai.
Foreløpig har hverken 3Com eller Cisco kommentert dette.

Mangler standarder
Det er ingen grunn til å tvile på at de nye produktene fra Bay vil gi Ethernet-basert svitsjing en ny rolle i bedriftenes lokalnett.
Men det er ikke bare prisene som vil bestemme: Det er også viktig at man får etablert almene standarder for den ett år gamle teknologien.
Uansett mener forståsegpåerne at svitsjet 100Base-T er i rask vekst: En undersøkelse fra IDC, offentliggjort før Bay lanserte de nye lavpris-svitsjene, antydet en vekst fra 700 dollar i 1997 til mer enn 2,5 milliarder dollar i år 2000 for dette markedet, hvor Bay i følge IDC er markedsleder i dag.

Annonse


Annonse


Annonse