Annonse


IT-senter vedtatt

Som Dagens Telecom meldte i fjor høst, vil Fred. Olsen investere en halv milliard kroner i prosjektet som han har arbeidet med i et halvt års tid. Statsbyggs eiendommer på Fornebu skal benyttes til det nye IT-senteret. Eiendommene det er snakk om er Koksa-området med to hangarer og et verksted, samt ekspedisjonsbygningen på Fornebu.

Føringer fra departementet?
Fred Olsen ønsker å knytte utdanningsinstitusjoner opp mot de mange bedriftene som skal etableres på Fornebu. Det kan komme føringer om utbyggingen i den varslede IT-redegjørelsen planleggingsministeren skal holde i slutten av januar, sier statssekretær Arve Bakke i Planleggingsdepartementet til Nettavisen.

Bedriftene interessert
– Vi synes dette virker spennende og vil følge med på utviklingen og hvilke utfordringer dette vil gi oss. Den geografiske avstanden fra oss på Økern til Fornebu har ingen betydning, sier informasjonssjef Odd Kristiansen i Alcatel STK til Dagens Telecom.

Positivt interessert
Av andre store IT-bedrifter i Norge er både Telenor og Ericsson svært positive til et IT-senter på Fornebu. Telenor vedtok flytting til Fornebu tidlig i fjor høst.

Annonse


Annonse


Annonse