Annonse


Bay kjøper igjen

Cisco, Bay, 3Com og Cabletron har i år gjennomført den samme prosedyre som alle andre år: De har skaffet seg vekst gjennom oppkjøp, gjerne i prisklassen 50 til 500 millioner. Og det samme kommer til å fortsette neste år – også med nye aktører.

Oppkjøps-hjelp
Compaq er blant dem man venter skal komme sterkt inn i nettverksbransjen ved hjelp av oppkjøp. Selskapet har skaffet seg Networth og Thomas Conrad og ligger for tiden i forhandlinger med Tandem om å kjøpe UB Networks – en handel som i tilfelle vil gjøre Compaq til en viktig aktør i nettverksmarkedet. Newbridge er imidlertid også interessert i UB Networks.

Fast Ethernet
Men det var Bay Networks denne gang: Selskapet har kjøpt NetICs Inc., et selskap som spesialiserer seg i Fast Ethernet-svitsjer.
Markedet for svitsjet, Fast Ethernet skal i følge IDC vokse fra omlag 700 millioner dollar i 1997 til mer enn 2,5 milliarder dollar i år 2000. I følge Dataquest er Bay markedsleder i dag – og ønsket om å beholde denne plassen spilte nok en rolle da beslutningen om å kjøpe NetICs ble tatt.

Integrerte kretser
NetIcs er et selskap som knapt nok har klart å få sine første produkter leveringsklare før oppkjøpet skjer. NetICs har tatt navnet sitt fra teknologien det skulle utnytte: Den baserer sine svitsjer på ASIC-teknologi, altså spesialtilpassede, integrerte kretser.

Automatisk «tenkende»
De første NetICs-baserte produktene fra Bay vil være en svitsj basert på såkalt autosensingteknologi, hvor den automatisk finner ut om tilkoblede PCer eller nettverkssegmenter har hastighet på 10 eller 100 Mbit/s.
Den første svitsjen vil være tilgjengelig i løpet av neste kvartal, til en pris på mindre enn 250 dollar pr. tilkobling.

Annonse


Annonse


Annonse