Annonse


Utvider ord-forrådet

Caere, som lager OCR-program for optisk lesing, har kjøpt det ungarske firmaet Recognita, som også lager OCR-program.
– Overtakelsen vil spille en nøkkelrolle i vår strategi, sier Caeres øverste leder Bob Teresi. I sammenheng med at vi har introdusert arabisk og japansk OCR, så vil overtakelsen bety at vi blir verdens ubestridde leder på OCR-markedet.

Overtakelsen av det privateide ungarske firmaet vil koste Caere nærmere 60 millioner kroner. Men samtidig får firmaet et fotfeste i øst-europa, og vil ha lettere for å ekspandere i markedet.

Caere har vært den største leverandøren av OCR-produkter til den engelskpråklige del av verden, mens Recognita har vært ledende på andre markeder, spesielt i øst-europa. Med kjøpet kan Caere tilby OCR på mer enn 100 språk, fra engelsk til polsk, og fra swahili til sioux.

Annonse