Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Inngår intranett-pakt

Sprint og Global One – som inkluderer Deutsche Telekom og France Telecom – offentliggjorde tirsdag en verdensomspennende allianse for å tilby intranett-løsninger til næringslivet.

Under vignetten «Global Intranet» vil Sprint, Deutsche Telecom og France Telecom tilby sine intranettjenester til store, multinasjonale selskaper og virksomheter. Selskapene vil få markedsføringsansvaret for de nye tjenestene i sine respektive hjemland – USA, Tyskland og Frankrike – mens Global One skal selge konseptet i verden forøvrig.

Prøvedrift i ’97
“Global Intranet”-tjenestene vil gjøre det mulig for multinasjonale selskaper å ta i bruk Internett og World Wide Web-teknologier i sine interne bedriftsnett. Tjenestene er ment å skulle skape «ett, verdensomspennende miljø for informasjonsdeling og elektronisk kommers» for å bruke troikaens egne svulstigheter.
Noen få selskaper vil bli plukket ut til å være med på prøveperioden for de nye tjenestene i løpet av første kvartal 1997. Etter planen skal tilbudet gjøres kommersielt tilgjengelig i juni kommende år.

Intranett i vinden
Luftfartsselskaper, bilfabrikanter, helsesektoren, mediabransjen og teknologiselskaper tar i økende grad i bruk intranett for å forbedre og effektivisere sine tjenester, kutte kommunikasjonskostnader, øke produktiviteten og forbedre kommunikasjonen mellom de ansatte, kunder og leverandører. I en fersk spørreundersøkelse American Express/Harris har foretatt blant 334 amerikanske toppledere innen bank, forsikring og finans, svarte 61 prosent at de er i ferd med eller vurderer å sette opp intranett, hevder Sprint.
Til sammen er Deutsche Telecom, Sprint, France Telecom og Global One i dag den største trafikkbæreren på Internett i verden.