Annonse


Pan-europeisk Internett

Det er AT&T-Unisource Communications Services, eid av Unisource og AT&T i fellesskap, som nå vil gjennomføre en massiv utvidelse av sitt Internett-tilbud i hele Europa. Det dreier seg om et tredelt tilbud, beregnet på henholdvis bedrifter, Internett-leverandører og innholdsleverandører.

Det nye systemet medfører blant annet at brukerne kan koble seg direkte opp til selskapets nett fra de 150 nodene som i dag finnes i 13 europeiske land: Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Italia, Luxembourg, Holland, Norge, Russland, Spania, Sverige, Sveits og England. Og meningen er at dette antallet skal fordobles til 26 land i løpet av neste år. Nettet har allerede store kunder som Apple Computer og den ledende britiske Internettleverandøre Planet Internet (nylig kjøpt avAT&T) på kundelisten. Og i følge Unisource er målet å være den ledende Internett-levernadøren i Europa til multinasjonale selskaper, internasjonale Internett-leverandører, forskningsinstutisjoner og andre store organisasjoner. Basis for dette er et backbone-nett med to fiber-ringer i Vest-Europa, kombinert med hele fem forskjellige ruter mot USA. Nettet blir oppgradert til å takle IP-trafikk med en hastighet på 155 Mbit/s, basert på ATM.

Dermed kan kundene koble seg opp direkte til nettet via modem eller digitale linjer med hastigheter fra 64 Kbit/s til 2 Mbit/s – og i løpet av neste år vil topphastigheten øke til 34 Mbit/s. I løpet av neste år vil man båndbredden på pan-europeisk basis øke opp til 622 Mbit/s, mens de nasjonale nettverkene vil ha en hastighet på 155 Mbit/s.

Annonse


Annonse


Annonse