Annonse


Alcatel ut av mobilradio

Privatradiosystemer er i ferd med å bli en vekstbransje igjen, etter mange år med rolige markedsforhold. Årsaken til dette er først og fremst det europeiske, digitale Tetra-systemet, som vil gi bedre dekning og bedre sikkerhet for de gamle, private radionettene. Derfor har mange leverandører, deriblant Alcatel, arbeidet med å utvikle sine løsninger for Tetra. Nå velger imidlertid Alcatel å stoppe viderutviklingen av nye produkter innen en sektor som de siste årene har vært med på å skape selskapets store tap.

Men Alcatel vil fortsatt markedsføre privatradioprodukter, produsert av amerikanske Motorola. Hovedårsaken, i følge Alcatel, er at markedet likevel ikke vil fortsette veksten i årene som kommer, og at selskapet følgelig ikke har råd til å satse på slike produkter. En direkte følge av beslutninge er at 400 ansatte ved Alcatel-anlegg i Frankrike vil miste jobbene.

Annonse