Annonse


Senket toll for data

President Clinton ønsket vedtaket velkomment, og mente det ville skape nye jobber i USA. I følge presidenten selger USA for 100 milliarder dollar i informasjonsteknologi årlig, og dette gir arbeid for to millioner.

I utgangspunkten ønsket amerikanere at alle avgifter skulle fjernes, men gikk inn for et vedtak som «vesentlig fjernet toll og avgifter.», ifølge USAToday.

Kompromisset har også med nok runde formuleringer til at det kan brukes av enkelte nasjoner for noen industrigrener.

Tollen varierer fra 4-5 prosent på varer som eksporteres til USA, til 20 prosent på varer som importeres til Kina.

– Det kan være første skritt på veien til et bedre samarbeid, sier Paula Stern i konsulentfirmaet Stern Group. – Dette kan bli en modell for andre industrigrener der handelsbarrierer har skapt gnisninger, sier hun. Slik som for den amerikanske bilindustrien.