Annonse


“Kriseløsning”

Bedrifter som har opplevd krisesituasjoner vet at kommunikasjon med omgivelsene er en vesentlig del av arbeidet under krisehåndteringen.
Nå har kommunikasjonsrådgiverne Burson-Marsteller utviklet en programvare for krise- og beredskapsplaner i slike vanskelige situasjoner. Programmet heter C:isis og er Windows-basert.

I tillegg til å inneholde prosedyrer, instruksjoner, kontaktlister og bakgrunnsmateriale, gir programmet tilgang til on-line tjenester og søkeverktøy for Internett. C:isis gir tilgang til en rekke plattformer for e-post og har en funksjon som gjør det mulig å sende telefakser til mange på en gang.

– Vi er i gang med å tilpasse den amerikanske versjonen til Europa, sier rådgiver i Burson- Marsteller, Bjørn Richard Johansen til Dagens Telecom. Han regner med at den europeiske versjonen er klar om seks til ni måneder. Grunnen til at det tar så lang tid er blant annet at det må forhandles om avtaler for bruk av en del nyhets- og informasjonsbaser på Internett.

Verktøyet koster 75.000 amerikanske dollar, eller i underkant av en halv million norske kroner. Johansen regner riktignok med at prisen vil ligge noe lavere i Norge, men vi føler at gode råd er dyre.

Annonse