Annonse


Som ventet i HP Norge

Hewlett-Packard Norges hovedsatsing er løsninger innenfor åpne systemer (Unix) og tjenester, PC og periferiutstyr, test og måleutstyr, kjemisk analyse og elektroniske komponenter. Alle disse forretningsområdene har i følge HP bidratt til årets resultat, men mest gledelig for selskapet er det at salgsutviklingen for Unix flerbrukersystemer og blekkskrivere ble sterkere enn forventet.

Sterk på UnixMed årets resultat synes det klart at HP beholder posisjonen som den største Unix-leverandøren i Norge, med en samlet markedsandel på 25 prosent. På Unix-server-siden har dessuten HP fordoblet sin markedsandel de siste 18 månedene, og er nå oppe i 27 prosent av det norske markedet.

Her er HP mer enn dobbelt så stor som de nærmeste konkurrentene. HP er dessuten den største skriverleverandøren i Norge. Selskapets markedsandeler på laserskrivere er 47,3 prosent og på blekkskrivere 59,6 prosent. Alle markedsdata er fra IDC.

I 1996 har Unix ytterligere befestet sin posisjon som foretrukket plattform for forretningskritiske løsninger, noe HP Norge nyter godt av. Selskapets såkalte K-serie (servere), som i september ble forsterket med den nye rekordraske 64-bit CPUen PA-8000, har bidratt sterkt til HPs gode salgstall. Den rimeligere D-serien, som ble lansert i januar, har også blitt godt mottatt og står allerede for halvparten av solgte HP Unix-servere i Norge.

Annonse


Størst på blekkPå skriversiden gjør HP det som vanlig sterkt. Noe overraskende er det kanskje at selskapet gjør det såpass godt på blekkskrivere, med en oppgitt markedsandel i tredje kvartal på vel 59 prosent. HP har tradisjonelt vært sterk på laserskrivere og her er andelen 47,3 prosent. Samlet gir dette HP en markedsandel på skrivere i Norge på suverene 51,4 prosent

HP kan også vise til fremgang i PC-markedet både i Norge og internasjonalt i forhold til 1995. Fra en tolvteplass ifjor har HP nå karret seg opp på en åttendeplass i følge markedstall fra tredje kvartal. Selskapet gjør det bedre på serversiden, og er nå Norges nest største leverandør av Intel-baserte servere.

1996-tallene for HP-konsernet internasjonalt ble omtalt i Dagens Telecom onsdag 20. november.

Annonse