Annonse


Lotus valgte IBM RS/6000

Lotus har erstattet sine fire servere fra Intel med en server i RS/6000 serien fra IBM for å tjene sitt hovedsystem Notes Mail. I tillegg til hovedserveren J40 har de en mindre modell som kjører IBMs høytilgjengelighets programvare HACMP for å sikre kontinuerlig drift.

I følge Steve Ashmore i Lotus, er kostnadene for systemadministrasjon redusert med to tredjedeler i forhold til tidligere systemer, samtidig som de sparer plass ved å ha mindre utstyr.
Bytte av leverandør for servere er ikke helt unaturlig, tatt i betraktning at Lotus ble kjøpt opp av IBM for et års tid siden.
-Det er selvfølgelig naturlig at Lotus valgte IBM, men man skulle allikevel tro at Lotus ville valgt en PC-plattform slik de hadde tidligere, sier markedssjef i IBM Harald Sevaldsen til Dagens Telecom. Istedenfor har de altså valgt RS/6000 hvor de bare får en server å koble seg opp mot, noe som gir lettere administrasjon. Samtidig får de nå tilgang til mer kapasitet og bedre driftssikkerhet sier Sevaldsen.

Annonse


Annonse


Annonse