Annonse


Pioner på nyheter

Programmet Pointcast fungerer som en agent som henter ned nyheter fra Internett. Egentlig ligger “agent-virksomheten” i selve web-serveren, som samler inn informasjon fra en rekke kilder. Deretter henter programmet Pointcast på din PC ned informasjonen fra serveren, sortert og silet slik du har bedt om. I følge selskapet er tjenesten den nest mest besøkte på nettet, skriver Telecom Revy.
Pointcast er med andre ord ikke bare en skjermsparer, selv om det kan se slik ut ved første øyekast. Det består av to program, ett som henter ned og sorterer ut nyheter, og så den allerede nevnte skjermspareren. Programmet er på ca. tre megabyte og kan hentes på: http://www.pointcast.com (Finnes for PC. Mac-utgave varslet i høst)

MTV
Uansett om det er nyhetsprogrammet eller skjermspareren som er i aktivitet: det skjer stadig noe på skjermen. Børskursene ruller i en jevn strøm nederst i skjermbildet, akkurat slik en kan se det i amerikanske nyhetsprogram på TV. Det er lett å se at programmet er laget i USA.
Fjerdeparten av skjermen brukes til reklame. Den er som regel animert. Biler svisjer over skjermen. President Clinton ruller med øynene. Det er nyheter for MTV-generasjonen. Pointcast er ennå uten lyd, men det arbeides med å introdusere både lyd og video.

Store valgmuligheter
Programmet henter inn nyheter fra “kringkasteren” med jevne mellomrom. Den enkelte har stor valgfrihet i å velge ut hvilket stoff som skal hentes inn. Muligheten er tilstede for å oppdatere hver time, eller bare når en selv ønsker.
Programmet har en nyhetstjeneste som tikker inn dagsaktuelle hendelser. En kan også velge om en vil følge med i en del amerikanske aviser og magasiner, sport (kun amerikansk), aksje- og børskurser eller været. Det er også mulig å overvåke mer konkrete nyhetsgrupper som stoff om: supermarkeder, tobakk, software, utgiver-virksomhet, spill og kasinoer og så videre. Mulighetene er mange. Kjendisstoff er tilgjengelig. Og selvfølgelig har en horoskop og lykketall. Det eneste som mangler er tegneseriene.

Seriøse interesser
Leverandørerer av innhold til Pointcast er: Mediegiganten Time Warner, med en del tilknyttete magasiner, CMP Techweb, Reuters, CNN, Star Tribune, Tampa Tribune, LA Times, The Boston Globe, Time, Money og People.
Pointcast ble introdusert i februar. I midten av juni var det 800.000 brukere av programmet og selskapet påstår at antallet nye lesere øker med 250.000 i måneden. Antallet sponsorer har økt fra seks i februar til 64 i juni. Og “leserne” er meget attraktive for annonsørene. Gjennomsnittslønnen var på 76.000$, og to tredjedeler av de som er inne på sidene klikker – og ser – på minst en av reklamene.

Se også artikkelen: Avisdød

Annonse