Annonse


Billig mobilforsikring

– Falsk trygghet er hva mobiltelefon kundene har hatt, når de tror de har hatt tilstrekkelig dekning i forsikringsavtaler som hjem, bilforsikringer o.l. sier direktør Arild Pedersen i det norske forsikrings-meglerfirmaet Norwegian Broker til Telecom Revy.
På oppdrag fra NetCom har Norwegian Broker utviklet den nye forsikringen. Dette er en revidert og forbedret forsikring som bygger på den allerede ett år gamle forsikringsavtalen. Rundt 30 prosent av NetComs kunder har tegnet denne forsikringen, og NetCom regner med at forbedringen i avtalen vil gjøre den adskillig mer attraktiv for sine kunder.
NetComs nye avtale koster 20,-pr. måned for standard og fritidsabonnement og 10,- pr. måned for storbrukere. Og – det er ingen egenandel å betale.

Dekker misbruk
Med lanseringen av NetCom Totalforsikring ønsker NetCom å danne et sikkerhetsnett spesielt rundt sine kunder, og den nye avtalen dekker etter sigende det meste. Unntak fins, selvsagt. Du må ta godt vare på telefonen og den må ikke ligge synlig fremme i bilen. Forsikringen dekker misbruk av mobiltelefonen din dersom du ikke har koblet ut PIN-koden. Med den nye forsikringen får du en erstatningstelefon innen tre dager, forsikrer administrerende direktør Øyvind Jensen i Norwegian Broker.
– Mange som har handlet mobiltelefon på tilbud tror at de kan få kjøpe en ny telefon til samme pris, og blir svært overrasket når de da må betale 4-5000 kroner for en ny, sier Arild Perdersen.
I løpet av det året som er gått siden NetCom lanserte sin egen forsikringsordning, er det blitt erstattet opp mot 2000 mobiltelefoner. Dette er kun rene tyverisaker, og i følge de tallene Telecom Revy sitter inne med, blir det årlig stjålet 20-22.000 mobiltelefoner. Økningen er på omlag 21 prosent pr. år. i følge tall fra Norsk Forsikrings Forbund. Norwegian Brokers regner med at tallet på misbrukte mobiltelefoner ligger på rundt 10 prosent av dette.
– Vi regner med at misbruket pr. telefon ligger på rundt 4000 kroner pr. telefon, og med litt kjapp hoderegning kommer den årlige utbetalingssummen da opp i nesten ni millioner kroner.

Solide “bakmenn”
Den økonomiske risikoen ved denne avtalen er det et av verdens største forsikringsselskaper som står bak. Det amerikanske firmaet American Internasjonal Group (AIG), ble anbefalt av Norwegian Brokers ut fra en totalvurdering på pris, premie og vilkår.


Fakta
• Norwegian Broker A/S er et av Norges ledende meglerselskap innen landbasert forsikring, med mer enn 100 års bransjeerfaring.
• De har i dag 11 ansatte og forvalter en total premieportefølje på mer enn 100 millioner
• Fremstår som markedsleder innenfor flere virksomheter, blant annet kjede- og foreningssektoren, samt nisjeprodukter.
• Dekker alle non-marine forsikringsbransjer i Norge og besitter spisskompetanse innenfor skade-, livs/pensjons-, ansvars, og kredittforsikring.
• Meglerhuset har i dag knyttet til seg ytterligere to personer som representerer den ypperste kompetanse innenfor hvert sitt område, Jan Erik Langangen tiltrer som styreformann og Hallvard Flatland tiltrer som styremedlem.