Annonse


3 millioner GSM-brukere

Det britiske markedsundersøkelsesfirmaet Ovum Ltd. har sett på markedet for mobil datakommunikasjon, og funnet ut at det vil tidobles i løpet av de neste tre årene, skriver Telecom Revy.
– Barrierene mot å satse på dette vil være vesentlig mindre mot slutten av perioden, fordi konkurranse, utviklingen av mobilnettene og større brukerkjennskap til løsningene vil gjøre mobildata mer akseptabelt for et stadig større marked, sier Ovum i en pressemelding som annonserer “Data over GSM: Market Development.”

Mangler «killer application»
– Europeere som utnytter GSM-systemenes datamuligheter liker det vanligvis, og de skaper derfor betydelige mengder datatrafikk, sier Martin Garner, en av de fire Ovum-konsulentene som har forfattet undersøkelsen. – På den annen side finnes det ikke noe enkelt bruksområde, en såkalt killer application, som vil sørge for lynrask utbredelse av mobildata. Det er mer snakk om en utvidelse av dagens måte å kommunisere på – noe som også innebærer at mobile dataterminaler vil måtte kunne utnyttes til en lang rekke forskjellige oppgaver.
Men konklusjonen er klar: Folk blir stadig mer vant til datakommunikasjon over faste samband, sier Garner. – Mobildata vil bli et stadig viktigere supplement for mobile brukere – selv om bruken av mobildata i seg selv ikke vil være nok til å gi markant økning i salget av portable PCer i årene som kommer.