Annonse


Cabletrons ATM-satsing

Cabletron har lenge levert svitsjer, og selskapets teknologiske utgangspunkt ble betydelig forbedret da SMCs «Enterprise Switching Group» ble kjøpt opp i januar i år. Men samtidig har selskapet vært fraværende i ATM-markedet, som mange mener vil vokse raskest i årene som kommer. Nå er imidlertid de to første ATM-svitsjene lansert – og det er helt klart at Cabletron ønsker å være med langt fremme i dette markedet. For her er det snakk om ATM-svitsjer med en kapasitet på inntil 75,6 gigabits pr. sekund.

Teleoperatørene
MMAC-Plus SmartCell Switch er navnet på denne modellen, som er modulært oppbygd og som derfor kan leveres med en svitsjekapasitet fra 5,4 til 75,6 Gb/sek. Målgruppen her er konserner med store krav til svitsjene, sier Cabletron, men det er ingen tvil om at den viktigste målgruppen er teleoperatører og Internett-tilbydere; et marked som de fleste tradisjonelle dataleverandører hittil har vært forsiktige med å gå inn på. Nå har altså Cabletron et produkt som kan konkurrere direkte med tilbudet fra tradisjonelle telekomleverandører som Alcatel og Lucent.
Svitsjen er basert på et chassis hvor man kan sette inn opp til 14 svitsje-enheter med en kapasitet på 5,4 Gbps. Fullt konfigurert får man 224 ATM-porter pr. chassis, med muligheten til å blande en lang rekke oppkoblings-muligheter og datahastigheter, inkludert 45, 125 og 622 Mbps.

Lavpris-modell?
Cabletrons andre lansering, SmartCell ZX-250, er en svitsj som først og fremst utmerker seg med sitt prisnivå: Undersøkelser IDC har gjort, viser at prisen på 4000 dollar pr. port (155 Mbps) gjør svitsjen 60 % rimeligere enn det man ellers må betale for denne kapasiteten.
Også her er markedet teleoperatører, men i tillegg kommer skal svitsjen også inn på bedriftsnett- og arbeidsgruppemarkedet. Svitsjen har plass til 15 porter (155 Mbps).

Annonse


Annonse


Annonse