macbook touch ai
Et AI-generert bilde av en MacBook med to berøringsskjermer.

Annonse


Ryktene om Apple-fansens drømme-MacBook blusser opp

Det ryktes Apple skal vise frem en ny generasjon Apple “Watch X” i september.

Apple hintet nettopp i denne retning

Samtidig ryktes det en helt ny generasjon iPhone, kanskje en iPhone X type mobil i 2025, som får en smalere “Dynamic Island” og et sentrert kamera-oppsett på baksiden. Visstnok blir denne også meget tynn, og tar i så fall inspirasjon fra iPad Pro 11 og 13 som måler henholdsvis 5,3 og 5,1 mm i tykkelse. Vi får håpe de klarer å slanke Apple Watch-serien med en “X”-oppdatering.

Apple ser derfor ut til å igjen å jakte tynne maskiner etter at de tok litt for mye av en stund noe som blant annet gikk utover antallet og typen porter – kanskje nye “iPhone Ultra” ikke får port-inngang i det hele tatt.

Men så var det MacBook med berøring, for nesten i et par år nå så har Mark Gurman fra Bloomberg, som er meget troverdig på Apple-avsløringer, uttalt at selskapet jobber med et konkret mål om å lansere en berørings-MacBook.

Annonse


Gurman meldte i januar 2023 at en lansering vil kunne skje i 2025.

“MacBook Pro Fold med M5”

Nå følger Ming-Chi Kuo, en annen anerkjent Apple-lekker (som har vært mindre nøyaktig de siste 12 månedene enn tidligere,) og uttaler at LG sikter seg inn på masseproduksjon av skjermer for en berørings-MacBook med enten 20,2″ eller 18,8″ paneler, for det skal være snakk om en “foldable,” altså kun berøringsskjermer. Apple skal ha funnet ut hvordan de skjuler bretten, med det resultat at maskinen blir dyr: nesten like kostbar som Apple Vision Pro som koster fra 3499 dollar, tror Kuo.

Hvordan Apple skal løse tastaturet vet vi ikke – kanskje er det separat, eller kanskje har de forsket frem en måte å føle tastatur-trykk på en skjerm som naturlige. Det vil i så fall være en stor oppgradering av selskapets “Haptic Engine.”

Lanseringen mener Kuo skal finne sted i fjerde kvartal 2025. Får den i så fall et nytt OS, og gjør Apple samtidig en endring med OS-et til iPads?