Rivian r1t r1s
Rivian har oppgradert alt i R1T og R1S samtidig som prisene er like.

Annonse


Det synes ikke, men alt er endret

Rivian har totaloverhalt pickupen R1T og SUV-en R1S.

Bruker samme produksjonsmodell som Tesla

Vi kommer med en test av R1S, og som du kanskje har fått med deg har vi allerede begeistret testet R1T. Men det er ikke den oppgraderte modellen vi får teste i sommer, da selskapet nettopp har avslørt at de har gjort store endringer med nær sagt alt «under panseret» på de to bilene.

Prosjektet, «Peregrine», endrer ifølge The Verge «DNA-et» til bilene: de nye bilene er laget med en «zonal»-system som fra før av er tatt i bruk av Tesla. Det betyr at produsenten slipper unna med færre ECUs, altså «Electronic Control Units,» mindre «kabel-salat» og ikke minst: de koster mindre å produsere. Det er ingen underdrivelse at de virkelig trenger å kutte kostnader: selskapet blør dessverre penger og tapte 1,4 milliarder dollar i første kvartal i år.

Rivian r1t
R1T vi testet tidligere i år. Bilde: ITavisen

10 ganger bedre ytelse – billigere å produsere samme priser

Fordi selskapet har en liten stall med modeller, er de nødt til å imponere med hva de kan tilby. Derfor oppgraderes bilene med Unreal Engine-grafikk «som ser mer ut som malerier enn CGI,» ifølge The Verge som legger til at de ny-designede motorene får en ytelsesoppgradering for både to- og fire-motor-modellene.

Annonse


Infotainment-systemet har en helt spesiell stil og maskinvaren er 10 ganger kjappere.

Dessuten inkluderes det en termisk varmepumpe som forbedrer batteri-vedlikeholdet. Også dekkene er mer aerodynamiske og Rivian har på toppen av det hele fått på plass et smartere hjelpe-system for føreren. Rivian sikter seg også inn på selvkjøring, men som med Tesla, holder vi ikke pusten. Det er 11 kameraer nå, opp fra 10, og fem radar og 12 ultrasonic-kameraer. Og med bedre ytelse er kamera-kvaliteten bedre. Rivian nytter i tillegg surround-kameraer med tre ganger oppløsning og 60Hz-bildeoppdatering.

Prisene er omtrent uendret: R1S starter på 75 000 dollar og R1T starter på 69,900 og de nye modellene kan leveres i USA med en gang.