apple watch
Alt tyder på lansering av en ny generasjon Apple Watch neste år, samtidig som iPhone forblir mer eller mindre uendret.

Annonse


Etter 10 år er tiden nesten inne

Siden 2014 har måten å koble reimer til Apple Watch vært likt. Heller ikke designet til klokkene har blitt endret i særlig grad.

Apple Watch X kan bli tynnere, eller få langt bedre batterilevetid

Men etter ti år mener Apple tiden er inne, og at det er verdt å endre måten man kobler til i forbindelse med det nye designet som ventes med Watch X, som visstnok er navnet på en helt ny generasjon. Det tok ti år før iPhone X ble lansert i 2017 etter den første modellen, og nå ser Apple ut til å gjøre det samme med Watch-serien: altså å introdusere noe helt nytt på alle måter.

Det betyr jo at ingen av de nåværende reimene som er i bruk nå kan brukes med den nye generasjonen. Ifølge Apple-lekker Kosutami er årsaken at dagens tilkoblings-metode tar for mye plass. Spørsmålet er om Apple velger å gjøre designet tynnere, eller bruker muligheten til å implementere et større batteri for 48 timer batterilevetid.

Dette vil inkludere måten man kobler reimene på som visstnok blir magnetisk fra og med neste år. Mark Gurman har tidligere uttalt nettopp dette – vi rapporterte om avsløringen 13. august i år:

“Om de nye klokkene avslører Gurman at blir de tynneste noensinne fra Apple, og selskapet skal ha designet et nytt magnet-system for å skifte lenker enklere. Om oppgraderingstakten har Apple internt snakket om å oppdatere annethvert år, men ifølge Gurman er planen fremdeles å oppgradere årlig. Om klokkene blir vesentlig tynnere er sjansen for langt bedre batterilevetid kanskje ikke helt til stede – kun om de også gjør urskivene større.”

Annonse