safari ios 18
Du kan enkelt gjøre nettsider langt mer oversiktelige, spesielt om du har en mobil med 6,5" eller større.

Annonse


Dette vil forandre hvordan du iPhone-surfer

Har du en Apple-utviklerkonto har du sikkert hoppet over beta 1-versjonene av Apple sine nye operativsystem.

Gjør nettsider store

Blant annet har du sikkert testet ut å fargelegge app-ikonene og lett forgjeves etter et sted å aktivere “Apple Intelligence,” bare for å konkludere med at du ikke leste den lille skriften om at beta-testingen ikke starter før i høst. Da er det kanskje ikke så mye å glede seg over, eller? Man blir jo lei av å flytte rundt på ikoner.

Jo litt, for denne gang er det Safari som disker opp med en funksjon jeg tror vi ikke har oppdaget i Safari til iPhone før (dere får bare hamre løs i kommentarfeltet om dette har vært kjent i mange år, og ikke er spesifikk til iOS 18) nemlig mulighet til å zoome ut i nettsider slik at man får et overblikk over dem nærmere man gjør på en laptop, eller en iPad om du vil. Endringen huskes av nettleseren og endrer størrelsen på samtlige sider på samme domene. Merk at det er ingen slik mulighet for resten av iOS 18 sitt grensesnitt, eller på hjem-skjermen: det er kun to zoom-nivå.

Om du trykker dette ikonet nede til venstre for adressefeltet, og deretter – tasten, så lagrer Safari hvor mye større du ønsker en nettside, slik at du får mye mer informasjon på et sted:

Du tilbys muligheten til å justere i fullskjerm.
Trykk det lille a-ikonet for å få plass til mer av nettsiden i Safari.
VG.no.

Andre nyheter i Safari er “Highlights:” “Safari vil automatisk oppdage relevant informasjon på en side og fremheve den mens du surfer. Høydepunkter viser nyttig informasjon som veibeskrivelser og hurtigkoblinger for å finne ut mer om personer, musikk, filmer og TV-serier,” melder Apple om funksjonen – lesemodus er også oppdatert med innholdsliste og oppsummering: