Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Jeg likte den fra første sekund – “ULT Field 1”

Jeg var ikke dødsbegeistret over det første ULT-produktet jeg testet fra Sony, “ULT Wear.”

Introduksjon

Jeg fant kombinasjonen overdreven bass med et litt for svakt detaljnivå skuffende, i kombinasjon med et kjedelig design: «Sony ULT Wear er et par billigere hodetelefoner, men med mange funksjoner. Problemet er at lyden er i det litt dvaske laget,» oppsummerte jeg testen og ga dem 7,5 av 10. Sony tilbyr også en større ULT Field 7-modell.

Jeg var med andre ord aldri helt sikker på hodetelefonene, men med en gang jeg så bildene av ULT Field 1 så ble jeg lokket til å teste. Det kan være fargen!

Spesifikasjoner (fra 1290 kroner)

 • Opp til 12 timer batterilevetid – 3 timer med maks volum og ULT-bass – fem timer ladetid
 • 2900 mAh batteri
 • 650 g
 • Bluetooth 5.3
 • Multipoint
 • Google Assistant
 • Stereo-støtte
 • «Shockproof»
 • “Echo Canceling”
 • “Sound Diffusion Processor”
 • IP67 – vanntett i opp til 1 m i 30 minutter

Design

Jeg liker fargen, jeg liker stoff-designet og den lille tråden er prikken over i-en. Det er lett å skjønne hva hver tast gjør, inkludert den dedikerte ULT bass-knappen og det beste: på-knappen skrur på høyttaleren med et trykk – du trenger ikke holde knappen inne x antall ukjente sekunder, ei heller når den skal av. Det bare fungerer.

Annonse


Selv jeg klarer dette.

Det ser ut som man kan ta av skallet til høyttaleren, men det kan man altså ikke. I begge ender er bass-høyttaleren skjermet dypt inn i nevnte «skall», en kul måte å gjøre det på, så får man bare håpe noe spisst ikke finner veien inn.

Lyd og i bruk

Disse spiller nøyaktig slik man forventer, men jeg er positivt overrasket over at detaljnivået er bedre enn jeg på forhånd forventet. Neida, alt er skrudd for moro, det er så langt unna «studio» man kommer, men den spiller morsomt og mindre «innelukket» enn hodetelefonene. Det er vanskelig å tro, men jeg foretrekker lyden fra disse fremfor ULT hodetelefonene. Det er faktisk mindre bass-fokus med denne, trolig for å forlenge batterilevetiden – det er et kompromiss jeg kan leve med.

Noe annet som bare fungerer er Bluetooth-tilkoblingene som er dønnsolide uansett hvor mange nye enheter du kobler til, og fordi alt er logisk med denne, bare hold inne Bluetooth-knappen i et par sekunder for å starte parring og man er klar på sekundet. Du kan logge inn på Sonys Music Center-app for å oppdatere høyttaleren, noe jeg har gjort en gang, men utover det behøver du den ikke utover å koble til en Field 1 til for stereo.

Konklusjon

Alt «bare fungerer» nøyaktig slik man håper på: parringen er lett, musikken er overraskende detaljert for størrelsen å være, jeg digger designet og den må bare henges i et tre i parken eller hagen. Den kunne med fordel spilt enda noe høyere ute, og om man guffer på taper den mye på batterilevetid, men prisen er så lav at man kan forsvare stereo-oppsett.

ULT Field 1 er en soleklar konkurrent til Sonos Roam 2 jeg foreløpig ikke har fått testet, men jeg har testet første generasjon og denne løser alle problemene Sonos hadde med sin første ferie-høyttaler.

Jeg likte den fra første sekund – “ULT Field 1”
Vi konkluderer
Sony ULT Field 1 gjør alt riktig som en liten fest-høyttaler på farta med kjapp tilkobling, underholdende lyd og en total-løsning som bare fungerer i kombinasjon med et praktisk og kult design.
Leservurdering21 Vurderinger
3.3
+
Bra lyd
Smart og attraktivt design
Fungerer alltid
Vanntett
-
Kunne ha spilt høyere
Litt svak batterilevetid
9