asus rog ally x
Xbox-sjefen har mer eller mindre bekreftet at de skal lansere en håndholdt konsoll som gjør mer enn å strømme spill. Avbildet: Asus Rog Ally X

Annonse


Han klarer ikke slutte å snakke om det

En håndholdt Xbox har Xbox-sjef Phil Spencer hintet til ganske direkte et par ganger allerede nå.

“Jeg synes vi bør ha en håndholdt”

Nå er han så nærme han kan til å bekrefte produktet, uten å gjøre det: “Fremtiden for oss innen maskinvare er ganske fantastisk. Arbeidet som teamet gjør rundt forskjellige formfaktorer og forskjellige måter å spille på, er jeg utrolig spent på,” uttalte Spencer til IGN, og la til at selskapet i fremtiden skal bruke tid også til å snakke om “plattfomren”.

Se alle trailerne

Det mange har lurt på er om Microsoft, som var tidlig ute med spill-strømming, kommer til å tilby kun det som Playstation Portal, eller stappe inn nok kraft i enheten slik at man kan spille lokalt – det kommer ganske klart frem han foretrekker lokal-spilling:

“Jeg liker min ROG Ally, min Lenovo Legion Go, min Steam Deck. Jeg tror det er veldig viktig å kunne spille lokalt.” Trolig jobber Microsoft med en håndholdt spill-konsoll, kanskje med Qualcomm Snapdragon X. Selskapet vil kunne skille seg ut fra mengden med et dedikert Xbox-grensesnitt som gjør det enkelt å starte spill lokalt som i skyen. Spencer har tidligere uttalt han ønsker seg den samme hjemskjerm-opplevelsen uansett enhet.

I andre Xbox-nyheter skal flere Xbox-spill komme til Playstation og Switch. Det er blant annet ryktet at “Indiana Jones and the Great Circle” kommer til Sonys konsoll noen måneder etter Xbox- og PC-lanseringen, og det er verdt å merke seg at selskapet under gårsdagens event unngikk å bruke ordet “eksklusivt” om de kommende spillene.