Apple tim cook
Tim Cooks Apple kommer sent i gang med AI: de lanserer Apple Intelligence i høst, men markedet er meget fornøyde med hva Apple viste frem. Bilde: Apple/YouTube

Annonse


OPPDATERT: Apple størst!

Nvidia fortsetter å fosse frem og er nå større enn Apple og Google. Bare Microsoft, som også har investert tungt i AI, tidlig, er vurdert høyere.

Først publisert 6. juni.

Oppdatert, 12. juni, 16:46:

Apple fortsatte klatringen og selskapet er nå verdt mer enn alle de store, inkludert Microsoft med en markedsverdi på 3,3 billioner dollar, etterfulgt av Microsoft 3,25 billioner dollar og Nvidia 3,122 billioner dollar.

Annonse


Oppdatert, 11. juni, 20:05:

Apples sine AI-avsløringer i går kveld ga markedet mersmak, for selskapet fosser frem og er nå verdsatt av markedet til 3,14 billioner: kun Microsoft er verdt mer med 3,2 billioner dollar markedsverdi. Nvidia har en markedsverdi på 2,96 billioner dollar.

Oppdatert, 15:40:

Vi beklager feilen der vi skrev trillioner, som er den engelske skrivemåten for billioner.

Bare AI-tunge Microsoft er verdt mer akkurat nå

Det var nok ingen som hadde trodd, da selskapet i hovedkort lagde skjermkort for spillere, at GPU-er skulle bli så viktige i 2023. Men her er vi og teknologien Nvidia har jobbet med i flere tiår har endt opp med å bli svært viktige for å gi liv til AI fordi GPU-er er bedre på fler-tråder-prosesser og visse arbeidsoppgaver enn tradisjonelle CPU-er. Dette har gitt dem et stort forsprang, et kort sjef Jensen Huang har spilt perfekt i flere år.

jensen huang
Nvidia-sjef Jensen Huang leder et selskap som er i fronten på maskinvare for AI-økosystemer. Kun Microsoft er større.

Aksjen er nemlig opp 24 prosent siden selskapet rapporterte sitt siste kvartalsresultatet 22. mai og nylig økte verden med 5,16 prosent. Dette har resultaert i at markedet har sendt markedsverdien til selskapet opp til 3,012 billioner dollar:

  • Apple: 3,003 billioner dollar
  • Microsoft: 3,151 billioner dollar
  • Google: 2,177 billioner dollar

Bestiller tusenvis – kan ikke prioritere Tesla enda