elon musk
E-poster fra Nvidia skal bekrefte at Elon Musk ønsker at X og xAI får de avanserte AI-brikkene før Tesla.

Annonse


Bestiller tusenvis – kan ikke prioritere Tesla enda

“følge The Information skal Elon Musks AI-selskap, med Grok som allerede er bygget inn i X, bygge en superdatamaskin høsten 2025 som skal drive en mye bedre versjon av chatbotten. At xAI må gå denne veien er ingen overraskelse, da Musk allerede har uttalt at tredje generasjon Grok vil kreve minst 100 000 Nvidia H100 GPU-brikker,” rapporterte vi 27. mai.

Prioriterer xAI

Nå har CNBC skaffet til veie interne epost fra Nvidia som bekrefter at Elon Musk ikke bare ønsker tusenvis av Nvidia AI-brikker, men at X og xAI må prioriteres før Tesla sin AI-ordre på 5,3 milliarder kroner noe som betyr at bilselskapet må vente flere måneder lenger enn opprinnelig planlagt.

Musk “X-et” i april at han hadde økt antallet Nvidia X H100 AI-brikker fra 35 000 til 85 000 innen 2024 for Tesla. Musk har samtidig planer om å bruke 10 milliarder dollar i år på å trene AI-plattformer. CNBC mener at Musk kan ha villedet Teslas investorer fordi “Musk presenterte et overdrevet bilde av Teslas anskaffelse til aksjonærene.”

Ifølge Musk hadde ikke Tesla mulighet til å ta i bruk de nye brikkene: “Den sørlige forlengelsen av Giga Texas er nesten fullført. Dette vil huse 50 000 H100 for FSD-trening,” la han til.

Giga Texas.