intel meteor lake
Neste generasjon AI PC-er vil trenge 40 TOPS med NPU-kraft. Nå leverer Intel 10 med Meteor Lake som får 300 nye AI-funksjoner i år. Lanseringen av lokal-AI skjer senere i år.

Annonse


Windows vil kreve en ny verden med ytelse

Intel har bekreftet at Copilot, Microsoft sin Windows-AI, skal integreres som en tjeneste i OS-et og kjøres lokalt med Windows DirectML.

300 nye AI-funksjoner på vei til Intel Meteor Lake i år 

Selskapet sier støtten kommer snart, timet med de nye Core Ultra CPU-ene. Intel avslører også hva det betyr at en PC er merket en “AI PC:”

  • Kommer med ny NPU, CPU og GPU
  • Leveres med Copilot
  • Har Copilot-tasten

Dette er en ikke-overraskende forbedring som allerede brukes av mobiler. Problemet med Copilot og mange andre AI-tjenester på PC-er, er at de konstant sender og mottar informasjon – det fungerer lite optimalt med større jobber. NPU-er blir derfor viktig i årene fremover, men ingen av dagens maskiner er i nærheten av å levere nok kraft: minst 40 TOPS.

Svaret på hvorfor de ikke kjører AI-operasjoner på GPU-en, er at de ønsker å frigjøre kraften og optimalisere batterilevetiden: derfor en dedikert NPU.

Snapdragon X Elite er den kjappeste med 40 TOPS med AI-hastighet, og på andreplass, mange plasser bak, er Apple sin M3-brikke med kun 18 TOPS. Både AMD og Intel tilbyr 10 TOPS, og AMD 16 TOPS på utvalgte maskiner. Intel lover trippel NPU-hastigheter neste år, og sier de har et produkt på vei som vil møte 40 TOPS-kravet. Når det lanseres, er ukjent.

Annonse