Jensen Huang
Nvidia-sjef Jensen Huang har ledet selskapet til enorm suksess, men anklages nå for å drive et "kartell" av en tidligere konkurrent.

Annonse


“Nvidia er et kartell”

Scott Herkelman er ikke bare nok en person i bransjen, men hadde tidligere tittelen “Vice President” hos AMD med ansvar for GPU-er i bedriftssegmentet fra 2016 til 2023.

Alvorlige anklager

Herkelman omtaler nå sin tidligere konkurrent Nvidia som et “GPU-kartell” i respons til Tom’s Hardware sin Nvidia-artikkel og The Wall Street Journal sin artikkel mandag denne uken. Sakene handler om hvordan Nvidia sine AI-kunder skal være redde for å snakke med konkurrenter av GPU-giganten i frykt for hevn i form av at selskapet med vilje er trege med å sende dem besilte produkter.

“Dette skjer mer enn du forventer, NVIDIA gjør dette med DC-kunder, OEM-er, AIB-er, presse og forhandlere. De sender rett og slett ikke produkter etter at kunden har bestilt. De er et GPU-kartell og kontrollerer all forsyning,” skriver Herkelman på X som sammenligner saken med GeForce Partner Program-skandalen fra 2018. Nvidia la senere ned programmet:

“Nvidia GeForce Partner Program var et markedsføringsprogram utviklet for å gi partnerselskaper fordeler som PR-støtte, spill-bundling og markedsføringsutviklingsmidler. Programmet viste seg å være kontroversielt, med klager om at det muligens var en konkurransehemmende praksis. Nvidia kansellerte programmet i mai 2018,” oppsummerer Wikipedia om saken.

Tom’s Hardware er som nevnt ikke den eneste bransje-avisen som har tatt opp saken. Også The Wall Street Journal har omtalt de samme anklagene: at Nvidia-kunder er redde for å avsløre ovenfor selskapet at de har, eller snuser på, andre kundeforhold i frykt for represalier i AI-racet.

Annonse