playstation portal hack
Playstation Portal bruker en Qualcomm SG4150P-brikke noe som er nok til en Playstation PSP-emulator, og trolig mer. Bilde: Andy Nguyen/X

Annonse


Se hva den kan nå

Andy Nguyen og Calle Svensson er på dagtid Google-utviklere.

Nok kraft til å kjøre PSP-emulator

Men de har også en spennende hobby: hacking. Nguyen er kjent for å finne feil som kan utnyttes til å kjøre ekstern kode på Sonys konsoller, og det nyeste hullet han har funnet gjør det mulig å kjøre PPSSPP som er en PSP-emulator. Hacken innebærer ingen maskinvare-modifikasjoner, og utføres kun med programvare-grep.

Nguyen har bekreftet hacken på X med et bilde av Grand Theft Auto 3. For de av dere som ønsker å teste, er meldingen fra utvikleren at man ikke kan forvente en lansering i nær fremtid, og at det er mye mer arbeid som må gjøres. Trolig er det snakk om å strømlinjeforme installasjon av hacken. Det samme tenker nok Sony, som garantert kommer til å tette hullet i en programvareoppdatering så fort de kan. Det er synd, for Portal har en stor skjerm og er komfortabel å spille med, men er begrenset til kun å strømme spill fra Playstation 5. Er det muligheter for å utvide funksjonaliteten? Det er ikke godt å si, og vi er ikke helt sikre på hva maskinvaren i konsollen er i stand til.

Annonse