iphone 15 pro
Apple kan komme til å overraske hele bransjen med en fullverdig AI-plattform med iOS 18 som vil beta-testes fra juni og lanseres i september for alle.

Annonse


Apple lader opp til eksplosiv AI-lansering

Bransjen og ikke minst markedet venter spent på hva Apple skal avsløre av AI-funksjoner i iOS 18 som vises frem under WWDC 2024 i juni.

Apple har to hemmelige våpen i AI-arsenalet for september

Det har svirret rykter om at Apple internt tester ChatGPT-lignende tjenester. Det sier seg selv at de har gjort det i flere år, men det må jo være betryggende for investorene å høre AI-lekkasjer fra et selskap som har vært helt borte fra AI-racet. Apple forholder seg som vanlig til sine planlage pressekonferanser og utvikler-veikart for testing av ny programvare, AI eller ikke.

I tillegg til den betryggende lekkasjen om at Apple vet hva som skjer der ute i AI-verdenen, så er det publisert to forskningsrapporter. Den første har du kanskje hørt om allerede. AI koster penger om enheten hele tiden må spørre en sky-tjeneste – selskapene som kan levere lokale LLM-er på enheten vil ha en stor fordel.

Vi skrev om forskningen i desember:

“For den store gladnyheten er at selskapets forskere skal ha funnet en måte å levere LLM-modeller lokalt også på iPhones effektivt på også eldre modeller. Hvordan har Apple løst dette? Ved å bruke lagringsbrikkene på iPhones, som jo som regel har 128GB og mer, til stor kontrast med mange iPhones som har 4GB og kanskje 6GB RAM.”

Annonse


“Den største oppdateringen i iPhones historie”

Dette er rapport nummer to

Om Apple kan klare å kjøre LLM-er lokalt på eldre iPhones, vil dette alene styrke AI-økosystemet til Apple sekundet det eventuelt blir mulig med iOS 18. Den nye avsløringen (les dokumentet) går på hvordan Apple trolig vil la brukerne manipulere bilder med Siri og tekst-kommandoer. Apple har med andre ord forsket frem hvordan man kan manipulere bilder kun ved å beskrive hva som er ønsket ved hjelp av tekst og “MLLM-Guided Image Editing (MGIE).”

Teknikken nytter multimodal LLM-er for å skjønne hva brukeren ønsker å gjøre med bilder ved å analysere setninger. Som du ser av eksempelet under kan en AI utføre en rekke endringer, blant annet å legge på flere tomatoer og urter om brukeren skriver at han eller hun ønsker seg en sunnere pizza. Det er også mulig å fjerne uønskede objekter.

I tillegg til ren bilde-manipulasjon er det også mulig å rotere og endre størrelser på bilder, i tillegg til å manipulere lysstyrke, kontrast og bildebalanse. Alt er mulig med tekst-kommandoer.

Annonse