tesla cybertruck
Tesla og flere andre selskap som trenger produkter fra Kina kan oppleve leveringsproblemer grunnet konflikter i Rødehavet.

Annonse


Tesla har stoppet produksjonen

Som varslet tidligere i januar har Tesla fra i dag av stoppet produksjonen i Tyskland.

Faren er at Tesla og andre selskap vil måtte forlenge produksjonsstoppet

Produksjonsopphøret varer fra 29. januar til 11. februar. “De væpnede konfliktene i Rødehavet og de tilhørende skiftet i transportruter mellom Europa og Asia via Kapp det gode håp har en innvirkning på produksjonen i Gruenheide,” uttalte selskapet 12. januar.

Problemet er selvsagt at dette skaper problemer i forsyningskjedene ved at komponenter ikke kan produseres med samme tempo, eller i det hele tatt – derfor har Tesla i stedet varslet planlagt nedetid slik at det ikke blir kaos. Selskapet har ikke kommentert nøyaktig hvilke komponenter det hadde tatt lenger tid å sette sammen, men i det minste bør dette sørge for at kunder ikke ender opp med stadig endringer av leveringsdatoer. Også IKEA er påvirket noe som kan innebære lengre leveringstider.

Volvo pauset produksjonen tidligere denne måneden i tre dager grunnet de samme problemene, men i Belgia og ikke Tyskland. Logistikk-giganten Maersk og Hapg-Lloyd ruter nå sine skip rundt Afrika noe som koster 1 million dollar ekstra i drivstoff og legger til 10 dager reisetid. Det er ventet at de vil måtte gjøre dette i “overskuelig fremtid,” ifølge Reuters.

Annonse