google maps gammel og foreslått ny
De nye fargene er nå en ting, men eks Google Maps-designeren mener at Google har lesset på med alt for mye i appens grensesnitt.

Annonse


Misliker endringene – dette foreslår hun

Elizabeth Laraki hjalp Google å designe Maps for 15 år siden. Nå er hun skuffet over endringene Google har gjort og ikke gjort.

“Gjør dette i stedet”

Du har kanskje merket at Google blant annet har endret fargene i appen – totalopplevelsen er derfor delvis forringet mener Laraki som innleder innlegget på X med: “Forrige uke endret teamet dramatisk kartets visuelle design. Jeg elsker det ikke. Det føles kaldere, mindre nøyaktig og mindre menneskelig. Men enda viktigere, de gikk glipp av en viktig mulighet til å forenkle og skalere.”

Vi har også stusset over farge-endringene som later til å være endret for ikke annet enn endrings skyld: veiene er grå, vannet er ikke lenger blått men blågrønt og parker og friarealer er mint-grønne.

Hun mener at å endre fargene på veiene er en god ting, fordi “store veier, trafikk og stier skiller seg mer ut nå”, men at “fargene på vann og parker/åpne rom smelter sammen, og at det for meg føles paletten kaldere og mer datagenerert.”

Det største problemet hun har med appen er at hun mener teamet misset muligheten til å fjerne en rekke grensesnitt-elementer (har du testet Waze…?,) da det totalt er 11 av dem: søkeboks, “pille”-grensesnitt på fire dager, et grensesnitt som titter frem og må flikkes opp (ting i nærheten,) og navigasjonsboksen i bunn.

Se hva hun foreslår under – er du enig?

Slik er Google Maps nå:

Slik mener hun Maps bør være:

Annonse