sony inzone buds test
Sony Inzone serverer god lyd og er mye mer befriende å spille med enn hodetelefoner, men 3D-lyden på PC er ikke all verden. Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Jeg tror ikke jeg vil tilbake – “Sony Inzone Buds”

Øreplugger for gaming er en ny greie.

Introduksjon

Det første jeg tenkte var “hva er poenget?” Det skulle vise seg, heldigvis, å være tull. Fordelen med å bruke propper i stedet for hodesett i timevis når man spiller er innlysende, og etter testing av ikke så rent få hodetelefoner i gaming-klassen, har jeg også en følelse for hva man bør forvente av lydkvaliteten i flere prisklasser.

Spørsmålet er derfor: kan Sony Inzone Buds konkurrere også når det kommer til lydkvalitet? Det kan jeg svare på, i tillegg til å belyse et par andre ting du må være klar over.

Spesifikasjoner (pris: 2800 kroner kroner)

 • Aktiv støydemping
 • 2,4GHz-tilkobling – under 30 ms responstid
 • Sony L1 prosessor
 • 12 timer batterilevetid – 24 timer totalt med etui – 5 minutter lading gir 1 time avspilling fra etui
 • LE Audio – Bluetooth 5.3
 • ANC
 • Omgivelseslyd
 • Mikrofon
 • 8,4 mm
 • IPX4-tilsvarende vanntetthet
 • Vekt: 6,5 g per propp

Design

Proppene har et smart og avlangt design: det er ikke mulig å ikke skjønne hvordan man putter dem inn, og “stilken” er stor nok til at man ikke feilaktig berøre sensor-området. Proppene sitter godt i. Komforten er som den skal og som man forventer av propper anno 2023. Ei heller er de større enn tradisjonelle propper man kobler til mobilen eller nettbrettet.

Annonse


Etuiet er for stort for lomma. Så er det heller ikke meningen man skal dra med seg den med mobilen i lomma, men i stedet lade det når det trengs ved siden av spill-maskinen. USB C-lading finner man på baksiden med koblings-knapp for Bluetooth-bruk, og det følger med lade-kabel for etuiet.

Funksjoner og lyd

Sony har sitt eget program for Inzone-lydproduktene kalt Inzone. De har gjort en god jobb med programmet som er lett å skjønne: altså man vet hvor man skal gå for å finne de innstillingene man leter etter. I tillegg gir appen informasjon om batterilevetid per plugg og etui på toppen, akkurat slik man ønsker det:

Som standard er berøringen på hver plugg satt opp til at venstre plugg aktiverer ANC ved berøring, aktiverer omgivelses-lyd eller skrur det helt av. Høyre-plugg er satt opp til å øke volumet med ett kjapp-trykk og senke lyden når man holder litt lenger inne. Dette fungerer fint fordi man får en lyd-tilbakemelding hver gang.

Personlig er det hva jeg ønsker meg av trykking på proppene, men om man ønsker kan man gjøre som man vil:

Det største irritasjonsmomentet ved bruk er at det ikke er følger med tilkoblings-hub: det eneste som følger med er 2,4GHz-adapteren som må stilles inn for PC eller Playstation. Med andre ord må du plugge inn og ut i forhold til hvor du ønsker å bruke dem, noe som er noe lengre fra en elegant løsning enn jeg foretrekker.

Det følger med en kabel, men den er for å lade etuiet, og den kan ikke forlenge USB C 2,4GHz-dongelen. Synd – sørg derfor for at du har en adapter eller en USB C-tilkobling på PC-en din, helst i front eller på topp slik at man enkelt kan skifte.

Jeg har litt blandet drops å melde om lydkvaliteten, men det er mest positivt der det er viktigst. Jeg kan med en gang stadfeste at jeg ikke foretrekker 3D-lyden til Sony på PC, som med enkelthet kan aktiveres i programmet. Jeg synes det er langt bedre lyd i “2D” på PC, og at det uansett er godt med 3D-effekt selv om spillet ikke har et dedikert 3D-modus.

Heldigvis støtter proppene 3D-lydmotoren til Playstation 5, og det er jeg glad for: Spider-Man 2 høres fantastisk ut når man svinger seg rundt og slåss i stor-byen som drar stor-artet nytte av surround-lyd.

På generelt grunnlag er lyden veldig god, og ikke dårligere enn hodesett i omtrent samme prisklasse. Når jeg skriver “omtrent,” er det fordi man nok kan finne hodetelefoner med like god lydkvalitet som er billigere, men da mister man jo fordelene med propper.

Konklusjon

Skal jeg derfor endelig komme til poenget? Jepp, det skal jeg: proppene veier nesten ingenting, og er derfor herlig å spille med i mange timer. Jeg har testet mange hodetelefoner og mener samtidig at lyden i disse proppene er like god.

Det er befriende å spille med gaming-propper!

I tillegg til at man slipper de store hodetelefonene får man aktiv støydemping, berøring, innebygget mikrofon, kjapp-lading med etuiet og om man vil, tilkobling til mobilen med Bluetooth 5.3 slik at man egentlig kun trenger disse til PC-en, PS5 og mobilen.

Jeg er derfor slettes ikke sikker på at går tilbake til et fullverdig hodesett. Det må si å fall være om jeg ønsker en noe bedre 3D-effekt på PC. Spørsmålet er om det veier opp for hvor praktisk det er å bruke propper. Det er jeg ikke sikker på det er.

Jeg tror ikke jeg vil tilbake – “Sony Inzone Buds”
Vi konkluderer
Sony Inzone fungerer på både PC og Playstation 5, spiller kjempebra og er en befrielse å bruke sammenlignet med store hodesett. Merk at det kun er en adapter og ingen hub. Man må derfor bytte frem- og tilbake om man spiller på PC og Sonys konsoll.
Leservurdering75 Vurderinger
0
+
Mindre og lettere enn gaming-hodetelefoner
Bra lyd
Alle fordeler propper gir som ANC og etui-lading
Kjapp 2,4GHz-tilkobling og Bluetooth
-
Skuffende 3D-lyd på PC
Kun en adapter
Forlenger-kabel for USB C-dongel ikke med
9

Annonse