gpt-4 turbo
OpenAI har annonsert en rekke forbedringer, blant annet en mye smartere og billigere AI og mulighet til å skape sin egen og dele den med andre.

Annonse


Lag din egen AI

OpenAI har annonsert “GPT-4 Turbo” og mulighet til å stille inn AI-en etter egne preferanser og dele den med andre. “GPT Store” lanseres senere i november.

Smartere og billigere

Den nye versjonen har informasjon frem til april 2023, mens dagens versjoner kun er oppdatert frem til september 2021. Den nye versjonen er foreløpig tilgjengelig i en test-versjon – den endelige utgaven ventes om noen uker.

Der Turbo kommer inn er at den store tekst-modellen nå kan se mer data: 128K (en økning fra 8K og 32K, så økningen er dramatisk.) Det er det samme som mer enn 300 sider med tekst i en operasjon. På den måten blir AI-en smartere på alle måter, og forhåpentligvis svarer smartere og mer presist. DALL-E 3, bilde AI-skaperen, inkluderes også.

Billigere er det også for utviklere å kjøre GPT-4 Turbo med en pris på 0,01 dollar per 1000 tokens, det er en nedgang fra 0,03 dollar med GPT-4.

Det er også annonsert:

  • Nye multimodale funksjoner i plattformen, inkludert syn, bildeskaping (DALL·E 3) og tekst-til-tale (TTS)
  • Ny “Assistants API” som gjør det enklere for utviklere å bygge sine egne assisterende AI-apper som har mål og kan kalle modeller og verktøy
Assistants.

“GTPs”

Den andre store nyheten er egendefinerte GPTs som brukerne selv kan lage og dele med andre. Poenget er å opprette AI-er med spesielle preferanser som fungerer mot spesifikke mål, som skriving eller hjelp med teknologi – også hverdagslige ting listes som eksempler, som å vaske klær og sortere dem mer effektivt.

GPT-er er en ny måte for alle å lage en skreddersydd versjon av ChatGPT for å være mer nyttig i hverdagen, for spesifikke oppgaver, på jobben eller hjemme – og deretter dele den med andre. GPT-er kan for eksempel hjelpe deg å lære reglene for brettspill, hjelpe med å lære barna matematikk eller designe klistremerker.

OpenAI

Annonse